Miercuri, 19 ianuarie 2022, 22:41 BCA Ieftin           Depozit pe Net

CEM II A-LL 42.5R

IMPORTANT DE STIUT:
Mustirea (separarea de apa sau “sangerarea”) este o forma de segregare la care o parte din apa continuta de amestec tinde sa se ridice la suprafata betonului proaspat turnat. Apa ascendenta din amestec, aparuta la suprafata elementului turnat antreneaza din interiorul betonului o cantitate considerabila de particule fine de ciment (lapte de ciment). Dupa uscare rezulta un strat superficial prafos si poros cu rezistente mecanice reduse. CEM II A-LL 42.5R continand particule fine de calcar (filer de calcar) blocheaza procesul de migrare a laptelui de ciment, inchizand porii si asigurand o mai buna hidratare a particulelor de ciment, prin comparatie cu CEM II A-S 42.5R. De aceea CEM II A-LL 42.5R inlocuieste cu succes CEM II A-S 42.5R.

DOMENII DE UTILIZARE ALE CIMENTULUI (conform SR EN 206-1:2002)

TIPURI DE LUCRARI

  • ELEMENTE SI STRUCTURI DE CONSTRUCTII cu sectiuni sub 1.5 m din beton, beton armat/precomprimat clasele C16/20…C40/50 realizate pe tot parcursul anului (inclusiv in anotimpul rece).
  • LUCRARI DE PODURI, VIADUCTE, TUNELE executate din beton simplu, beton armat/precomprimat clasele C16/20…..C40/50, realizate pe tot parcursul anului (inclusiv in anotimpul rece).
  • PREFABRICATE USOARE - pavele, borduri, blocuri pentru zidarie din beton sau BCA, tigle, intarite fara tratament termic sau cu tratament termic redus, clasele C16/20 ….C40/50
  • BETOANE FINE SAU MICROBETOANE USCATE gata de utilizare clasele C25/30…C40/50, folosite pentru realizarea elementelor de constructii monolite si prefabricate cu dimensiuni reduse si la executia lucrarilor de reparatii la constructii civile, industriale, rutiere, poduri etc.

RECOMANDARI
  • nu se va turna betonul sub temperatura de 5 °C fara aditivi antiinghet
  • betonul se va proteja dupa turnare
  • se vor respecta cerintele privind punerea in opera si tratarea betoanelor